Pensioenoverzicht (UPO)

In uw pensioenoverzicht (UPO) ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Stichting Pensioenfonds voor Dierenartsen (SPD), hoeveel pensioen u kunt verwachten en wat er voor uw nabestaanden verzekerd is bij uw overlijden.

Waar vindt u de details van uw pensioenregeling?
Wat er wel of niet is geregeld voor uw pensioen leest u in Pensioen 1-2-3. Dit is de samenvatting van het pensioenreglement van SPD.

Wat is het verschil met Mijn Pensioenoverzicht?
Het UPO krijgt u van het fonds waar u op dit moment pensioen opbouwt. Op mijnpensioenoverzicht.nl staat een totaaloverzicht van al het pensioen dat u ooit opbouwde via eerdere werkgevers én uw AOW.

Mijn partner staat niet op het pensioenoverzicht
Uw partner is dan niet bij ons bekend. Woont u (ongehuwd) samen? Meld uw partner dan aan bij het pensioenfonds. Dan kan uw partner, als u overlijdt, recht hebben op partnerpensioen. U moet hiervoor wél aan bepaalde voorwaarden voldoen. Kijk daarvoor bij Samenwonen.

Hoe weet ik of mijn pensioen genoeg is voor later?
In uw persoonlijke, beveiligde omgeving 'Mijn pensioen' kunt u uw financiële toekomst verkennen. Als u voor het eerst inlogt, stellen wij u enkele vragen over uw vaste lasten. U kunt ook heel eenvoudig elders opgebouwd pensioen invoeren. Dit helpt u inzicht te krijgen in uw totale financiële plaatje.

Heeft u een vraag over uw UPO?
Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht. Of neem contact met ons op.

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

U krijgt elk jaar een pensioenoverzicht. Als u niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling stellen we uw pensioenoverzicht ook 1 keer per jaar beschikbaar via Mijn pensioen.

Nee. U vindt het verevende pensioen niet terug op uw pensioenoverzicht. Het pensioen voor uw ex-partner is van uw pensioen afgehaald. U vindt het pensioen voor uw ex-partner ook niet terug op uw pensioenoverzicht. Uw scheiding is op het pensioenoverzicht verwerkt als u daarvan een bevestiging heeft ontvangen.

Ja. Het pensioen dat u door waardeoverdracht erbij heeft gekregen, staat niet apart vermeld op uw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in uw pensioenoverzicht als u van ons een bevestiging heeft gekregen. Heeft u nog geen bevestiging gekregen? Dan is uw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie.

U vindt uw pensioenoverzicht (UPO) in uw persoonlijke, beveiligde omgeving 'Mijn pensioen'. Uw UPO vindt u daar in Mijn archief. Heeft u er voor gekozen het pensioenoverzicht alleen nog digitaal te ontvangen dan krijgt u geen exemplaar meer per post. U kunt uw gemaakte keuze wijzigen via Mijn pensioen. Kies daarin voor de tab 'Contactgegevens'.